Min opprinnelige plan for nyttårsaften var å være i Tabernaklet fra klokken 21 til over midnatt. Å feire nyttår ble mye større enn bare det! Veldig sosialt og kjempegøy til klokken 3 på natten.

I Tabernaklet samlet ungdomsmiljøet seg i tredje etasje som er toppetasjen med stor terrasse. Inne i salen satt jeg med kamerater på min alder og spilte et kortspill som heter «Idioten». Det tok litt tid i første runden før jeg skjønte at vi ikke spilte Spar Dame som jeg sa at jeg kunne. Vi spilte flere runder og jeg vant aldri, men klarte å unngå sisteplass i flere runder. Kunsten i et sånt kortspill er å spare på gode kort og samtidig klare å bruke de opp. Det blir fort et problem at kortene ikke er gode nok og så må vi trekke inn alt som har blitt lagt fram på bordet.

Uansett var det gøy å spille flere runder og prøve å kvitte seg med alle kortene. Noen ganger var det gøy å tape og da ville vi ikke gi oss med det første. Ble en runde ferdig, så begynte vi på nytt.

I første pausen var det quiz på storskjerm med Kahoot.it som Connection har brukt mange ganger på kveldene. Jeg sto med noen gutter og deltok med mobilen, uten å svare rett på mange spørsmål, men der var det også gøy og sosialt. Mange av de få rette svarene mine var flaks. Med papir har man tid til å slå opp spørsmålene med mobilen, men med 15 sekunder på oss til å svare har man ikke tid til det. Vet man ikke svaret, er det bare å gjette. Når alle har svart kommer neste spørsmål. Statusen over hvem som leder så langt vises innimellom på skjermen.

Den første timen i 2017 sto vi på Karmsundbroa og så på raketter, med utsikt mot Haugesund

Før midnatt skulle de andre guttene kjøre til Norheim for å gå på Karmsundbroa og se på raketter. Det var gøy! Vi tok bilder og ønsket hverandre med godt nytt år. To av jentene fra Conenction var med oss. Etter å stått på Karmsundbroa gikk vi tilbake til Norheim og fyrte av noen raketter. De smalt godt og så fine ut. Det var jentene også med på.

Vi gikk tilbake til der bilene sto parkert, men hos en av guttene var vi på besøk og så film på storskjerm i garasjen. Filmen vi så på var The Fourth Phase, som handlet om noen gutter som sto på snowboard på høye fjell. Bakgrunnsmusikken var en nytelse å høre på. Mange av bakkene var så lange og bratte at det var spennende å se på.

Vi snakket sammen en stund etter filmen var ferdig, men klokken 3 ble jeg kjørt hjem og da var feiringen over for min del. Det var en innholdsrik, sosial og spennende nyttårsfeiring!

De siste årene har jeg vært forskjellige steder på nyttårsaften, men ikke hjemme for meg selv. Å høre på raketter og se at folk går ut er helt utrivelig alene.