Vi nærmer oss slutten av året 2016 og så langt hard et vært ganske mildt ute siden våren. I dag tidlig syklet jeg og flere steder var det litt glatt. I Kvala (nord i byen) leide jeg sykkelen over et gangfelt som hadde is på de hvite stripene. Heldigvis leier jeg alltid sykkelen over veien, ellers hadde ikke det gått bra. Har bare godt av en pustepause når jeg sykler så fort.

Måtte slippe sykkelen og unngikk å skade den nye lykten på styret som jeg kjøpte i går. Selv om gatene er godt belyste, har jeg lykten på hele sykkelturen når det er mørkt ute. Tar ikke sjansen på å sykle på tynn is og vil se folk som bruker refleks på avstand i god tid, for da kan jeg sykle roligere istedenfor å bremse så mye.

Jeg bruker alltid refleksvest når det er mørkt, men mange bruker svart jakke og ingen refleks. Ofte ser jeg at de er der, men ikke helt hvor. Med lykt på sykkelen reflekterer lyset tilbake fra refleksene og gjør at jeg ser folk tydelig på avstand, også der det er gatelys.

Fortsatt sykler jeg med tynn genser og hansker. Det er ikke så kaldt. Fortsatt har vi ikke fått snø, men det kommer en dag og da blir det iskaldt inne. Ovnene må stå mye på og vifteovnen brukes hele kveldene, selv om jeg trives best i rom som ikke er så varme. Prøver å holde varmen rundt 17 grader. I kveld gikk det helt fint, men noen vinduer begynte å dugge og så hvite ut nederst.