Siden fredag kveld har vi hatt gjentatte snøstormer i helgen. Det så jeg når jeg var på LAN (datatreff) med Nordre Media, i kjelleren til Nordre Misjonsmenighet. Der hadde vi varmepumpe som holdt salen med god varme. Grupperommet som vi sender podcaster fra brukte vi som Crew-rom. Det rommet var ikke så varmt, men med 3 datamaskiner som var aktive holdt det rommet seg varmt. Toalettene hadde ingen oppvarming og der var det iskaldt hver natt, spesielt natt til søndag. Da hadde snøen tint litt på rundt 0 grader og isen var glatt.

Det var ikke så mye snø ute mandag morgen, men det var mye glattere mange steder. Takket være snø som jeg kunne sykle på, gikk det bra med sommerdekk. Sent på kvelden var ute-temperaturen -0,3 grader. I dag morges var det 4 minusgrader. Etter å syklet var jeg iskald på fingrene og ørene. Det var så tungt å sykle på glatt is at jeg var ellers varm med tynn genser og hansker. På grunn av luftfuktighet langs kysten blir det fort glatt i minusgrader, bare det blir under 0 grader.

Håper minusgradene gir seg i løpet av februar, for det blir så glatt med bare en eller to minusgrader. En vinter i Haugesund pleier å vare i noen dager og så blir det plussgrader. Senere kommer minusgrader og snø tilbake. Bare det tiner fort nok går det bra, ellers blir alle veiene og fortauene dekket med glatt is og når isen da tiner, da blir det ihvertfall glatt.