Jeg liker å komme meg ut på tur og slippe å være hjemme hele tiden. Telt er en veldig praktisk måte å komme ut på tur på. Bare å finne ei utmark og slå opp teltet. Campingplass frister meg ikke. Synes det er bedre å gå ut i friluft for meg selv. Og så er det gratis for meg som ikke har bil, med unntak av mat og bussbillett. Hvis leiren ikke er for langt hjemmefra, tar jeg med sykkelen i bussen og sykler hjem for å bade, spise og lade batteriene. Og sykler tilbake til teltet etterpå.

På lørdag syklet jeg tilbake til Saltveit skole og videre til ei utmarken på eiendommen til en jeg kjenner. Han har passet på teltet mitt mens jeg har vært hjemme, så for meg holdt det å pakke datasekken. Tok med meg klesskift, lader, radio, nettbrett og mini router (mobilt bredbånd). For meg er komfort noe av det viktigste i teltet, men kvaliteten på liggeunderlaget og soveposen trenger ikke den aller beste. Heller ikke teltet, men det må være slitesterkt nok til mitt bruk.

Underholdning i teltet betyr en del for meg. Mobilt bredbånd var noe jeg investerte i for teltet, men tar det også med meg når jeg besøker folk som ikke har internett hjemme.

Det er de jeg besøker oftest, for min erfaring er at der det er innlagt internett har folk en tendens til å ta fram mobilen for å sjekke sosiale medier hele tiden, som tar bort en del av oppmerksomheten i samtalene for oss som kommer på besøk. Det gjør også en tv, men ikke på samme måten.

Jeg driver med å legge ut forskjellige ting på nettet. Da er det greit å ta hjemmekontoret med meg for å få gjort alt arbeidet, samtidig som jeg ikke er for mye hjemme og kjeder meg alene.

Fordelen med telt er god søvn, grunnet naturlig lys og frisk luft. På vinteren blir det ikke så mye naturlig lys. I utmark langt unna tettbebyggelse blir det helt svart overalt man ser rundt seg. Men på sommeren er det flott. Ulempen på sommeren er masse insekter som kryper og flyr inn i teltet, men det er noe man blir vane med.