Mandag 5. juni var 2. pinsedag, en rød dag som resulterte at jeg fikk langhelg. Da passet det fint å slå opp et telt i utmarka på Saltveit og bo der. Teltet ble slått opp på fredag kveld, siden jeg skulle til Bergen på en dagstur på lørdag for å møte noen venner jeg fikk på leiren på Dyrkolbotn.

Bussen fra Saltveit til Bergen tok jeg på lørdag morgen.

I Bergen møttes vi i Arna og tok derfra buss til Arna terminal for å gå i et kjøpesenter. Vi gikk rett til Big Bite for å kjøpe oss litt mat og drikke. Etter å gått rundt i kjøpesenteret gikk vi tilbake til terminalen og så at det var en stund til Garnes-bussen skulle komme. Da gikk vi et stykke vekk fra torget for å vente på bussen ved et busstopp lenger borte.

Vi tok buss til Garnes barneskole og var på lekeplassen der. Jeg var mest med på snakkingen. Etter å vært der en stund brukte jeg reiseplanlegger på telefonen og skulle prøve å akkurat rekke Kystbussen fra Nesttun som jeg hadde forhåndsbestilt, men da jeg nærmet meg Arna terminal forsto jeg at det måtte være tog underveis som ble beregnet og det var jeg ikke forberedt på.

Da måtte jeg ta buss til Nesttun og komme 10 minutter for sent til Kystbussen og bestille ny billett. Istedenfor å komme hjem sent på kvelden, kom jeg hjem over midnatt og det var nesten helt mørkt ute når jeg kom til teltet mitt. Etter å gått gjennom høyt og vått gress til teltet, var det lekket ennå mer vann enn det gjorde første natten. Jeg måtte bare legge meg etter en så lang dag og sove litt.

Det var litt dårlig timing og jeg var veldig trøtt når jeg gikk til teltet i regnvær, men tross alt var helgen fantastisk. Sjelden jeg gjør så mye i løpet av en helg og er så sosial.

Neste morgen ble det så vått i teltet at jeg måtte pakke sakene og gå ut etter noen timer. Soveposen var fuktig og noen ting våte. Heldigvis ble ikke lommelykten og vekkerklokkene ødelagt av regnet. Teltet var et festivaltelt (kuppel) som jeg kjøpte billig for 7 år siden og det var ikke ment til å bruke så mye, men det holdt seg mens det har ligget ubrukt de siste årene.

Det var på tide å tømme teltet og vente til solen skinner, sånn at det nyttet å bruke en svamp og bøtte til å få ut noe av vannet. Slå det ned, pakke det fint sammen og kaste det.

Jeg kunne sovet i teltet ei natt til, men da hadde jeg blitt gjennomvåt. Bedre å sove hjemme den siste natten og kjøpe et skikkelig kuppeltelt som holder seg når jeg finner et telt jeg vil ha.