Årets første natt i telt med en minusgrad

Jeg trodde ikke det skulle bli flere frostnetter eller minusgrader. Ihvertfall ikke i slutten av april. Det måtte være en god ide å slå opp teltet og få sove i frisk luft. Spennende nok ble det på natten.

På søndag slo jeg opp teltet og det var varmt i teltet. Ikke så varmt ute. Utøver kvelden ble det fra passe kaldt til litt kaldt. Jeg la fra meg nettbrettet og prøvde å sove litt med hansker inni soveposen. Kulden fikk meg til å våkne mange ganger hele natten. Hver time sjekket jeg yr.no på mobilen og det var meldt 2-3 plussgrader på Saltveit. Likevel var utmarka frossen.

Når klokken nærmet seg 5 på morgenen ble det lyst ute, men tåken over utmarken var tett. Det var ingen vits i å forlate teltet før det ble mindre kaldt ute og litt mindre tåke. Akkurat da hadde det vært kjekt med et 3-manns telt, men jeg har 2-manns telt som blir litt lite, spesielt når det er iskaldt.

Uansett var det veldig gøy å sove i teltet, selv om det ble overraskende kaldt. Å pusse tennene i iskaldt vann var ganske effektivt. Fikk en frisk smak i munnen før frokosten.