Begynner å bli kaldt i teltet på nettene

På søndag tok jeg meg en ny telttur, men merket at så fort det blir litt mørkt ute, blir det ganske kaldt ute. I byen og i hus finnes nok av varme kilder, og veggene holder på mye av varmen, men i telt blir det helt annerledes. Kulden slipper lett gjennom teltduken og det gjelder om å holde varmen i soveposen. Varme klær er viktig på høsten for å slippe å fryse. Fryser man i telt og det er kaldt ute, da forblir man iskald. Temperaturen i teltet blir gjerne den samme som ute på leiren.

10. september klokken 21:24

Ei batteridrevet lampe har hjulpet meg masse, også på sommeren når det blir mørkt ute. Da finner jeg alle tingene mine og kan ha det lyst inne, som jeg er vane med hjemme. Det hadde ikke blitt for upraktisk å bodd i teltet på fulltid, men å bo hjemme i leiligheten blir ikke så mye dyrere. Der har jeg egne kokemuligheter i kjøkken, strøm, varme, ubegrenset internett og lagerplass.

Uten leiligheten måtte jeg betalt for:

-Treningsstudio (mulighet for å dusje når jeg vil)
-Turmat og restaurant (uten komfyr)
-Batteribanker (ladet batteriene hos venner og andre steder)
-Månedskort for buss (på vinteren)
-Større datapakke for mobilt bredbånd (internett i teltet)

Jeg har nå 15 GB mobildata på en mini router som kobles til mobilen og nettbrettet. Den kobles også til pcen når jeg besøker folk uten internett, eller er på tur ute. Veldig greit. Koster selvfølgelig en del, men jeg har sagt opp kabel-tv og kuttet ned på mange småkjøp som viste seg å bli mye dyrere enn jeg var klar over.

Å bo i telt på vinteren er mer krevende enn på sommeren. Mygg plager ikke, men det gjelder om å kle seg godt og vite hvor ting ligger. Hjemme kan man bare slå på en ovn og legge seg under dyna igjen i sengen. I teltet må man til med bål, primus eller elektronikk. I sommer varmet jeg opp teltet med å se film på nettbrettet på morgenen, men det er lite effektivt og i minusgrader tror jeg nettbrettet hadde holdt seg passe kaldt. Nå på høsten gir ikke lampen mye varme fra seg.

Jeg tror ikke det blir flere overnattinger i teltet dette året, men kan være det frister en gang til. Turmaten jeg bruker er drikkeyoghurt blandet med müsli. Veldig godt og ikke så dyrt.

Når jeg kommer hjem fra teltet blir det en stor middag.