Blir tidlig mørkt på kveldene

En ting jeg ikke klarer å bli vane med, er at det blir så tidlig mørkt hver kveld. Klokken 20 pleier det å være nesten helt mørkt ute. Hver gang jeg ser ut vinduene på kveldene, ser jeg nesten bare mørke. På sommeren sto ikke lampene mye på, men nå står de på både morgen og kveld. Kommer selvfølgelig til å bruke mye mer strøm nå enn jeg gjorde i sommer, på grunn av belysning, men når vinteren begynner er det ikke sikkert at det holder lenger med varme jeg får fra naboene lenger, heller ikke datamaskinen min og lampene. Da må kanskje ovnene slås på og da kommer jeg garantert til å få mye dyrere strømregninger enn jeg har fått hittil siden jeg flytta 3. april.

Jeg liker veldig godt å høre på amatørradioen og de atmosfæriske forholdene er gode i vinterhalvåret. Hver kveld jeg er hjemme og det er mørkt ute, lytter jeg til 80 meter på denne nettradioen (SDR).
http://websdr.christech.no/. På høsten og vinteren blir det tidlig mørkt ute og det er en fordel for amatørradioen på HF-båndet, da bølgeutbredelser er fantastisk når det er mørkt ute. Her leter jeg etter norske stasjoner og hører mye på 3702 kHz som er en populær frekvens. Radioen er veldig enkel å bruke, den krever bare en datamaskin og internett. Har 5 MB ned-hastighet til fast bredbånd fra Get, så vil anbefale minst den hastigheten for dette. Jeg hadde hastigheten 2 MB fra Get denne sommeren og det viste seg å være for dårlig til å bruke til nettradioen med 80 meter, men når jeg begynte å bruke 5 MB i september, ble det ingen problemer lenger.