Dagstur til Bergen for å gå på foredrag om Zero Waste

Jeg har den siste tiden fulgt “Amalia Plukker Opp” på Instagram og Facebook. Hun var med i siste episoden av Planet Plast på NRK denne sommeren. Hun har en måned igjen av prosjektet “Zero Waste Van”, hvor hun kjører rundt i hele Norge med varebil på brukt frityrolje, og bor i den. Hver dag plukker hun plast og søppel ute. Og underveis holder hun foredrag om prosjektet, hvordan man kan kjøpe mat og materielle ting mer miljøvennlig, for eksempel tannkost som er laget av tre istedenfor plast.

Mye av maten er pakket godt inn i plast. Og mye av det kastes i naturen, som havet fylles opp med. Det er en måned igjen av prosjektet.

Fra Haugesund tok det meg 3 timer og 15 minutter med buss til Bergen bussterminal. Jeg gjorde det bare for å gå på foredraget til Amalia. Foredraget ble holdt på Bryggen, i underkant av en halvtime å gå fra bussterminalen. Foredraget og visning av bilen var fra klokken 18 til 19. Det var verdt turen, selv om det ble tungt å stå opp på mandag morgen.

Enkelt forklart tok Amalia et friår for å plukke søppel. Hun så det var et problem at folk kastet fra seg søppel i naturen som til slutt havner i havet. Et av tiltakene er å for eksempel kjøpe tannkost som er laget av tre istedenfor plastikk, og kaste søppelet i en container istedenfor på bakken i skogen. Matlagingen i bilen er ganske enkel, for eksempel koke poteter i riskoker. Hun har ingenting å varme opp med, men bruker vintersovepose. Det begynner å bli kaldt og bilen blir ikke varm når den ikke blir kjørt.

Bilen er vinterisolert. Møblert fint og systematisk.

Varebilen vinterisolert og holder ca samme temperaturen som det er ute. Det ser veldig greit ut, med sitteplass til flere. Jeg satt i lasterommet mens folk tok bilder. Lasterommet brukes som boplass. Går fint an å lage mat og sove der.

Amalia viser oss hvordan hun oppbevarer mat og drikke i varebilen.

En tanke om “Dagstur til Bergen for å gå på foredrag om Zero Waste

  • 7. november 2018 på 19:10
    Permalink

    Dette var eit bra prosjekt.Me må alle skjerpa oss,det krev ikkje so mykje. Det er holdningane me må gjera noko med og håpa at det fører til ansvarlege handlingar. Kjeldesortering og innlevering på rett plass.

Kommentarfeltet er stengt