Elektrisk oppvarming har blitt helt nødvendig

Jeg trives best i lav romtemperatur, rundt 17 eller 18 grader, spesielt når rommene inne er luftet godt ut. Generelt sett holder varmen seg inne så lenge det er dagslys ute, men i løpet av oktober forsvinner denne fordelen. Da må oppvarming til med vedfyring eller elektriske ovner.

Jeg har ingen vedovn og må bruke elektriske panelovner og vifteovn. Soverommet klarer seg uten oppvarming. Toalettet/badet og kjøkkenet har hver sin panelovn på 17 grader. Stua varmes opp av vifteovn når jeg er der og fryser, men da må termometeret først vise under 16 grader.

Fordelen med leiligheten min er at den har en nabo under, som gjør at jeg får varme fra naboen, men sent på høsten og på vinteren er ikke det nok i lengden. Den fordelen sparer meg for så mye strøm at jeg merker det på forbruket når lampene må brukes mye, og jeg er mye hjemme. Trikset er å slå av lyset i rom som ikke skal brukes på en stund, uten å glemme det ut.

Elektrisk oppvarming bruker veldig mye strøm, men det er ikke bare ovner som kan holde varmen. Elektriske apparater som tv, datamaskin, lamper og alt som bruker strøm gir fra seg litt varme. Det hjelper litt hos meg, det er likevel nødvendig å bruke panelovner og vifteovn når det blir for kaldt inne. Et strømsparetips jeg har godt utbytte av er å være minst mulig hjemme når det går an.