Fornuftig handling og planlegging sparer meg for store matutgifter

Siden januar 2013 har jeg loggført alle kvitteringer i et regneark for å se hvor mye jeg penger jeg bruker i måneden på mat. Sammenlignet med i fjor spiser jeg sunnere i år enn i fjor og har med tiden gradvis brukt mindre penger på mat. Årsaken er ikke at jeg spiser mindre, men spiser sunnere. Usunn mat koster fort en del og det ble til at jeg måtte bare gjøre flere tiltak i februar.

-ikke kjøpe mer saft
-ikke kjøpe mer sjokolade
-bruke opp mest mulig av ingrediensene som er på i matskapet, kjøleskapet og fryseboksen
-hver gang jeg handler kjøper jeg middager for 4 dager framover
-utsetter handling en eller flere dager hvis jeg har nok ingredienser på lager
-leser gjennom handlelisten om jeg trenger alt som står der
-noterer ned middager for 4 dager fram
-spiser paprika og tomater på brødskivene til frokost
-etter en stor middag spiser jeg ikke kvelds hvis jeg ikke er så sulten

Dette har spart meg for flere hundrelapper i februar og resultatet var ganske overraskende. Jeg er mye fysisk aktiv, men det betyr ikke at det blir bedre med sjokolade og saft. Da er havregryn og grønnsaker mye bedre. Tomater og paprika på brødskivene gjør at jeg sover bedre, selv om jeg fortsatt er B-menneske som alltid før. Mat er dyrt i Norge og med enkle sunne tiltak er det mye penger å spare. Det handler mest om å gidde å planlegge og prioritere fornuftig.