Fortsatt plussgrader i Haugesund

Jeg som bor alene og betaler strøm etter eget forbruk merker at været påvirker hvor mye strøm jeg bruker. De siste dagene har det blitt tidlig mørkt på grunn av skydekke og da må jeg slå på to bordlamper tidligere enn hvis det er gløtt av sol og lett regn. På dagtid får jeg nok varme fra naboene, men på nettene blir det kaldt. Har en god ovn i soverommet som jeg slår på når jeg legger meg og slår av neste morgen.

I blokk merker jeg at det er forskjell på når jeg får mest varme fra naboene. Det er tidlig på kveldene og så begynner det å bli kaldt sendt på kvelden hvis jeg ikke slår på ovnen. Rundt den tiden pleier jeg å legge meg og slår på en ovn ved siden av sengen. Til nå har jeg denne uka hatt ovnen stilt inn på 21 grader, men natt til i dag var ovnen stilt inn på 19 grader for å spare strøm. Og så er det ikke så kaldt ute. Rundt 10 plussgrader. Min mening er at snø er helt unødvendig. Blir så glatt og iskaldt. Er fint å kunne feire en hvit jul, men da vil jeg bare være inne. Kan ikke det hvis jeg skal ut og være med venner.

Varmen fra sollyset er begrenset i desember. Selv om sola skinner, spørs det om temperaturen stiger med så mange plussgrader. Den kan skinne godt mange steder og fortsatt synker temperaturen, men etter en stund holder sollyset temperaturen stabil og så virker det som det ikke lenger er så kaldt ute eller inne. Regnet i desember er iskaldt og lett regn kan være nok til å få temperaturen til å synke med flere grader i løpet av kort tid.