Fortsatt vinter, men lite frost og snø

Denne vinteren har vært mild med mye is og lite snø. Det har vært kaldt lenge og det har økt strømforbruket mitt betydelig. Jeg bruker nå mye mer strøm enn før for å holde varmen. Strømprisene er nå litt høyere enn det som er normalt på vinteren.

Nå ser det ut som det ikke blir så mye kaldere enn -2 grader på morgenen. Ovnene står på under 20 grader. Fysisk husarbeid er eneste muligheten min for å holde varmen uten å bruke mer strøm.

Fortsatt har jeg noen rotete esker med ting som må sorteres ut. Noe blir tatt vare på, mens resten blir kastet. Mye har blitt gjort og det har bedret luftkvaliteten hjemme. En del arbeid gjenstår. Når eskene er ryddet og kastet må jeg vaske alle gulvene.

Det er ikke så mye husarbeid som gjenstår. Etter å vasket leiligheten må jeg finne en annen mulighet til å holde varmen hjemme, uten å bruke mer strøm på oppvarming. Ovnene må stå på for at ikke rørene skal fryse, selv om jeg ikke er hjemme.

Det blir lysere kvelder som gjør at jeg bruker mindre strøm på belysning, men ovnene bruker mye mer strøm enn lampene. Det blir spennende å se hvor dyr strømmen blir etterhvert. Ovnene mine har termostat og holder jevn temperatur inne, men de ovnene blir slått av når det blir varmt nok ute. Da blir strømregningene straks billigere og det gleder jeg meg til.