Glatte fortauer og 3 plussgrader

Siden nyttår har det vært rundt 0 grader ute. Ikke mye varmere enn 3 eller 4 plussgrader. Veiene er stort sett bare, også veiene i sentrum som ikke saltes. Det blir fort minusgrader uten vind, men nå blåser det svakt som vanlig og da fryser ikke veiene.

På søndag var det veldig glatt på fortauene. Snøen hadde ting og isen holdt seg. Litt grus mange steder gjorde det litt lettere, men det var veldig glatt på mange fortauer.

Jeg gikk hjem søndag kveld fra Frelsesarmeen etter de hadde hatt fellesmøte. Kjente noen som var der og det varte bare i under to timer. Når jeg gikk hjem var isen tint og dårlig gruset. Snøen burde blitt måket før grus ble strødd over. Det ble til at snøen tinte og så lå grusen løst på isen. Det var bedre enn ingenting og jeg kom meg hjem uten skader eller uhell.

Det ser nå ut som vinteren her går gradvis over, i vanlig saktegående tempo. Haugesund kommer til å miste snøen etterhvert, men det vil fortsatt være kaldt nok til at elektrisk oppvarming må stå på, og vedfyring for de som var vedovn eller peis. Greit å stå opp til 12 plussgrader inne, selv om ved har brent ut over natten.

Jeg har kun elektrisk oppvarming, men bor i leilighet med nabo under meg og. Veldig praktisk å få varme fra naboen under, men selv om det er 3 plussgrader ute, så er jeg fortsatt helt avhengig av vifteovnen. Den brukes parallelt med andre elektriske panelovner på svak varme. Termometer i stua hjelper meg å ikke varme opp mer enn nødvendig, som er spesielt praktisk på sommeren.