Gratiskonsert med Roger Hemnes i Tabernaklet

Det er sjelden jeg går på konserter. Flesteparten av dem er gratis, selv om jeg ikke leter aktivt. Det eneste jeg gjør er å engasjere meg i miljøene som organiserer konsertene. Tabernaklet i Haugesund har ikke tradisjon å ta inngangspenger, men samler inn frivillig pengestøtte til å dekke utgiftene med konsertene. De tar kontant, kort og Vipps. Sistnevnte er sikkert den mest populære betalingsmåten, men fortsatt gir folk mengder av kontanter.

Roger Hemnes har vært musiker de siste 10 årene og gitt ut et album med de 12 sangene som han vokste opp med. Han har spilt i utallige brylluper, selskaper og begravelser, gudstjenester og mer.

Musikken var veldig variert og god. Roger var veldig flink til å synge. Artister og band med lang erfaring er selvfølgelig flinke, men det hørtes ut som denne musikeren var veldig interessert i musikk og har lagt masse tid i å øve og opptre. Å bli en flink musiker krever mengdetrening.

Fra Tabernaklet kom noen som jeg kjente, også noen på min alder, ikke bare godt voksne som det var mange av der. Salen var delvis full. Noen sto i kø om å kjøpe CD av Roger Hemnes. Jeg skulle gjerne kjøpt en, men har andre utgifter som må prioriteres først.

Flybilletter og hoteller bestilles i god tid og før de stiger i pris. Ikke for å være gjerrig, men det er kostbart å reise rundt. I tillegg nærmer det seg jul og minusgrader, som blant annet medfører litt dyrere strømregninger som må betales. Ellers må jeg innrømme at strømmetjenester og nettradio har redusert mitt bruk av CD-spilleren de siste årene, selv om lydkvaliteten er mye bedre på CD.