Hvordan spare en del penger når det frister å bruke penger i gode sesonger?

Det jeg mener med gode sesonger, er de sesongene som er lett å bruke mye penger på kort tid. For eksempel sommeren når det frister å kjøpe softis og reise langt. I julen er mange aktive på julehandel og kjøper mye stort til de andre som skal samles på julaften. Jeg bruker mer penger i de gode sesongene, men bruker noen enkle triks som hjelper meg med å passe på at ikke for mye penger går ut på kort tid. Triksene handler ikke om å være gniten på noen måte.

Sommeren:

Sola skinner og det er fint vær. Det frister å gå en tur eller flere i sentrum bare for å lufte seg. Flere steder er det salg av iskrem og softis. Masse smågodt og sjokolade. Det er ikke så dyrt.

Trikset: Jeg passer på å alltid ha noe interessant å fylle opp tiden med. For eksempel holde på med pcen eller ta meg noen sykkelturer. På lange sykkelturer fyller jeg opp ei vannflaske og en matboks med brødskiver, sånn at det blir en billig lunsj på turen. I kafeer selges masse god mat, men det kan fort koste en femtilapp eller flere.

I et regneark loggfører jeg alle mat-utgiftene fortløpende. Bare for å kjøpt en is eller et smørbrød, fører jeg det i regnearket og summerer underveis. Da ser jeg at penger går ut på småting og får ikke lyst til å bruke så mye penger. Unngår lettere å kjøpe softis annenhver dag, selv om jeg går mye i sentrum for å lufte meg i solskinnet.

Desember (julen):

Jeg lurer hver høst på hva andre ønsker seg til jul. Ennå mer lurer jeg på hva de trenger. Istedenfor å bare kjøpe ting etterhvert, skriver jeg ned ei handleliste med ting andre kan trenge og ønske seg. Etter litt surfing på nettet noteres prisene ned. Det som de egentlig ikke trenger blir visket vekk. Alle prisene blir summert og jeg vurderer om totalsummen er verdt pengene.

Trikset: Lage handleliste, sjekk prisene og vurder om totalsummen er verdt pengene.

Når det gjelder middager i julen, så er jeg ikke så hekta på julemiddagene som koster en del. Istedenfor steker jeg mer hjemmelaget pizza (baker pizzabunnen fra bunnen av) og lager store middager. Blir en del oppvask etterpå, men det går fint. Koker pølser og steker hamburgere. Lager pannekakerøre fra bunnen av.