Kjøpte en FM sender

I dag tok jeg en busstur til Clas Ohlson kort tid etter jeg hadde syklet hjem og parkert sykkelen. Det er favoritt-butikken min. I dag kjøpte jeg noen julegaver der, men i tillegg til det kjøpte jeg en FM sender til meg selv som lader via USB-porten til datamaskinen mens den står på. Jeg brukte den i kveld til å sende Spotify til kjøkkenradioen mens jeg laget middag og spiste middag i kveld. Det var gøy!

Den kostet 199 kroner. Signalstyrken er 50 nW og det er så svakt at rekkevidden vil variere avhengig av forholdene, blant annet dekningen på frekvensen og plasseringen til senderen. Den må sende på en ledig frekvens. Jeg prøvde i kveld å sende på forskjellige frekvenser hjemme og fant til slutt ut at den beste frekvensen var FM 107,5. Den hadde ganske grei dekning på kjøkkenradioen.

Testet hvor jeg kunne få inn min egen radiostasjon (FM senderen) i leiligheten og utenom stua og kjøkkenet var dekningen dårlig. Ute på balkongen var det god nok dekning, selv om den var dårlig. Klokkeradioen fikk det dårlig inn og selv om teleskopantennen ble strekt helt ut, skurret den masse og suste masse.

Jeg tror FM senderen blir mye bedre å bruke når FM-båndet slukkes i Norge i 2017, da alle frekvensene blir ledige. Det er masse støy på FM frekvensene der jeg bor, men det er veldig vanlig i byene. Jeg ble derfor overrasket over hvor fint det gikk å sende på FM hjemme.

Det jeg skal bruke FM senderen til er å høre Spotify på kjøkkenradioen, men også å kunne gå fritt rundt i leiligheten og fortsatt høre på musikken fra datamaskinen. Ellers å kunne høre på musikken når jeg lufter meg ute på balkongen på sommeren.

Men det viktigste jeg skal bruke den til er å ha det gøy, for hadde ikke det vært en grunn til at jeg kjøpte den, ville jeg ikke kjøpt den.