Matmarked på Nytorget i Kongsberg

Jeg trives veldig godt i Kongsberg, men vitsen med å reise så langt er å komme der når noe spesielt skal skje ute. Bussturen fra Haugesund tar 7,5 timer. Ikke nok med det, men å reise så langt med buss koster en del i tillegg til hotell og maten jeg spiser ute. Med god matlyst hjemme har jeg også en tendens til å spise litt mye ute, ihvertfall hvis jeg bare går rundt ute hele dagen.

Det er frokostbuffé i hotellene, men grunnen til å velge hotell er en komfortabel overnatting på turen. Jeg er medlem av hotellklubbene til hotellene som jeg bor på for å tjene poeng på overnattingene. Etter å tjent opp mange nok poeng kan jeg utløse ei gratis natt. Bor ikke ofte på hotell for å tjene nok poeng, men overnatter på hotell når det er nødvendig.

Denne gangen kom jeg for å gå på et matmarked på Nytorget i Kongsberg. Lokale produsenter hadde ei bod med mat som de lager selv. Jeg kjøpte to boller og de smakte veldig godt. Tok meg noen smaksprøver med lefser, ost og oliven. Snakket med noen som sto i bodene om hva det var de solgte og hvordan det lages. Kom også i kontakt med noen av folka som var på torget.

Jeg gikk en tur til Skavanger som er ca. en halvtime å gå fra Kongsberg sentrum. Gikk til Kiwi og tilbake til Kongsberg. På tilbakeveien fant jeg noen flasker uten en pose å ha flaskene i. Måtte bære flaskene i fulle hender. Utfordringen var at det var maur i flaskene, som ikke var en overraskelse siden flaskene lå ute i naturen, ikke i byen. Måtte blåse vekk mauren når de kom ut. Når jeg fant en butikk når jeg kom tilbake til Kongsberg, pantet jeg flaskene.

Været på turen var jeg heldig med. På torget dryppet det noen, men regnet ikke. Gikk helt fint å ta bilder og filme uten å få vann på linsene til kameraene.