Tidligere mørkt og tidligere kaldt på kveldene for hver uke som kommer

Haugesund er en kystby og har kystklima, som er kaldt på sommeren og mildt på vinteren. Høsten blir ofte minst like varm som midt på sommeren. Når solskinnet kommer inn vinduene, blir hus ganske fort varme inne, men når det blir mørkt blir det fort kaldt ute. Da er det fort gjort å skru på for mye varme og overgangen til 21 grader inne til 9 grader ute kan bli for tøff. Resultatet blir gjerne en forkjølelse.

Å bo i toppetasjen i trehus er helt genialt, bortsett fra vinteren. En nabo under meg gir meg en del varme, men som regel holder det da bare litt varme på gulvet. Rommene blir fort kjølt ned og må varmes opp av vifteovn i stua og panelovn i kjøkkenet. Da prøver jeg å ikke være hjemme hele tiden. Tar meg en tur ut med lommeradio og hodetelefoner. Er i bevegelse og får nok varme i meg til at jeg takler å være hjemme i 17 grader.

Å bruke refleksvest er veldig viktig. Sykkellykten jeg bruker lyser ikke opp så mye, men folk med refleks ser jeg, spesielt de med refleksvest. Som regel hjelper det ingenting at folk uten refleks går ved siden av noen med refleks. Lyset reflekterer tilbake fra refleksen, ikke det som er rundt refleksen. Å bruke refleks er ikke så vanskelig og ikke noe som koster mye. Folk ser bilene med lys, men de som kjører klarer ikke å ta hensyn til fotgjengere eller syklister som de ikke ser.