Tomatsuppe fra bunnen av

Jeg liker å lage mat, spesielt når jeg får det til. Etter noen år pause fra å lage tomatsuppe fra bunnen av, var det på tide å denne uka lage tomatsuppe fra bunnen av til middag.

Første kvelden hakket jeg løk, hvitløkfedd og tomater Litt matolje. Puttet det i ei gryte full av vann. Det var feil å bruke så mye vann, selv om det luktet vellykket tomatsuppe. Suppen smakte ikke godt. Ble mer vann enn suppe av det. Jeg var så sulten at jeg måtte bare koke noen pølser og spise det til middag istedenfor.

Andre kvelden ble suppen laget litt annerledes. Hakket løk og hvitløkfedd i ei gryte med litt vann, bare nok til å kunne fordampe en stund. Hakket ferske tomater og helte det i gryten. Åpnet en boks med hermetiske kantareller og fylte på mer vann for å ha nok vann til å koke mer. Åpnet en boks med hermetiske tomater for å få suppen til å bli rød.

Suppen ble kokt på svak varme og smakte godt. Luktet tomatsuppe i kjøkkenet resten av kvelden med åpen ventil. Bilder fra forsøkene finner du her.