Vanskeligere å sykle ut av byen på kveldene, enn på sommeren

Sykkelen betyr veldig mye for meg. Det er et effektivt og billig framkomstmiddel. Bruker jeg den mye, spiser jeg mye. Den krever muskelkraft. Jeg liker ikke å sykle når det er mørkt, ihvertfall ikke når det blåser med vindkast og iskaldt regn. Plutselig blåser og regner det skikkelig. Ellers er det opphold og ikke for kaldt ute. Været kan i perioder skifte hele tiden.

Været er ikke noe som hindrer meg i å sykle, men forholdene gjør at jeg mer vil holde meg hjemme. På sommeren blir det varmt inne og jeg ser folk går ut. I den mørkeste årstiden, vinteren, blir alt det viktige innearbeidet gjort. Kunsten på sommeren er å først sette av tid til å gjøre arbeidet, og gå ut når det passer best mulig.

Jeg sykler fortsatt lange turer på kveldene, men ikke like ofte som på sommeren. Utfordringen i helgene er å våkne sent på morgenen og dra ut dagen mens det fortsatt er mørkt ute.