Var på B2B-messe i Kongsberg på torsdag

Jeg liker å prøve nye ting og det beste er når noe som ser spennende ut, er helt gratis. Merge’n Mix var gratis for besøkende privatpersoner de to første timene. Ikke helt gratis for meg som bor i Haugesund. Jeg måtte selv dekke buss til Kongsberg, etter messen tog til Oslo og etter å overnattet på hotell ei natt, buss hjem fra Oslo. Hotellet betalte jeg med oppsparte bonuspoeng på Thon Hotels fra tidligere overnattinger. Ikke nok med det, men jeg måtte også kjøpe meg litt mat og drikke underveis. Uansett var utgiftene verdt turen!

Merge’n Mix ble arrangert av Kongsberg Næringsforum i Magazinet i Kongsberg.

Jeg fikk snakket litt med alle standene som var interessante for meg. En av de driver med backup, leier ut server og lignende. De fleste andre hjelper folk med å finne seg jobb på forskjellige måter. Karrièresenteret brukte en framgangsmåte som jeg likte veldig godt. Jeg trenger ingen henvisning fra NAV og med en veileder jobber vi med profilen av meg. Resten av jobben gjør jeg selv. Det hjelper ikke å tjene millioner i året hvis jeg gruer meg til å gå på jobb. Mange mente jeg måtte ha utdannelse for å få meg jobb, men det virker litt ulogisk for meg som har hatt forskjellige jobber siden 2013 uten mer utdannelse enn 3 år på videregående skole, som ble fullført i 2013.

Jeg var enig i at man får lettere jobb hvis man har utdannelse, men det er ikke det jeg skal gjøre hvis jeg er skolelei. For meg er det bedre å ha en kjedelig jobb å gå til enn å gå på skole.

Nå har jeg erfaringer med forskjellige ting som er selvlært. Har ryddet i store mengder rot hjemme som har hopet seg opp de siste årene. Mengder bananesker ble i fjor erstattet med 50 liter oppbevaringsbokser av hard plast.

Jeg har også utviklet egne hjemmesider og prøvd meg fram. Det var vanskelig i begynnelsen, men nå klarer jeg å få hjemmesidene til å se flotte ut. Farger i menyen, bilder og passe mengder tekst på sidene. Nå bruker jeg mye mer bilder enn før og noen ganger også video.

Bare de to første timene var gratis for meg, men jeg lærte mye og fikk spurt om ting som jeg ellers ikke hadde gjort. Blant annet spurte jeg Laagendalsposten om det er så mange som fortsatt leser aviser. Det er det mange som fortsatt gjør, men avisene trenger også inntekter fra abonnenter for å kunne levere nyheter.

En tanke om “Var på B2B-messe i Kongsberg på torsdag

Kommentarfeltet er stengt